Småbrød med oregano, havremel og linfrø


b1Disse småbrødene er gode, myke og med masse smak.
b28 småbrød
0,5 l lunket vann
50 g gjær/en pose tørrgjær
1 dl linfrø, gjerne knuste
1 dl havremel
1,5 ss tørket oregano
1 ss sukker
1 ts salt
1 l hvetemel
1 dl mykt smør
200g varmluft  12-15 min
b3Hell det lunkne vannet i en bakebolle sammen med
linfrø, havremel, oregano, salt, sukker, hvetemel og tørrgjær.
Elt det i maskin i ca 5 minutter. Tilsett det myke smøret,
og elt det inn.
b4Sett deigen til heving, dekket med et klede, på en lun plass, i ca 45 minutter. (Til det har doblet størrelse)
b5Hell deigen på et bakebord og del den i 8 deler.
Form små brød, bruk litt olje på fingrene vist deigen er klisset.
b6Legg brødene på bakepapir kledde stekebrett, og hev de i ca 20 minutter. Stek de midt i forvarmet ovn, varmluft på 200 g, i  12-15 minutter
b7Avkjøl småbrødene på rist.
b8Små brødene holder seg godt et par dager, og de er fine og fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.