Pikekyss med bringebær, søte å se på og søte og spise.
ca 24 stk
3 eggehviter
100 g sukker
100 g melis
1 ts sitronsaft
1 ss tørket bringebær som er knust til pulver
litt rosa matfarge, vist du vil
+
1 ss tærket bringebær som stø
1 bakepapir, krempose og rund tipp
100 grader i 1 time + 1 time til tørk
Ha eggehviter og sitron i en helt ren bolle.
Pisk hvitene stive, mens du har i litt og litt sukker.
***
Ha bringebærpulver og melis i et dørslag og sikt det i de piskede eggehviten. Ha i litt rosa matfarge vist du vil ha sterkere farge.
Pisk videre til til du får en tykk og blank marengs.
Tips 1: Vist du setter kremposen med tippen i et stort glass eller mugge er den lettere å fylle.
Tips 2: ta litt marengs i hvert hjørne av bakebrettet, så glir ikke bakepapiret.
Ha marengsmassen i en pose med rund tipp i.
Sprøyt ut pikekysene på et bakepapirkledd stekebrett.
Strø litt bringebærpulver på hvert pikekyss.
Stek/tørk pikekyssene midt i forvarmet ovn 100 g i ca 1 time.
Slå av ovnen og la de stå der en time til.
Nå vil pikekyssene være lett og ta av bakepapiret.
Oppbevar pikekyssene i tett boks.
Pikekyss er fin å bruke som kakepynt, serveres til is, eller bare spises som de er.