Adventskake med godt krydder og tyttebær.
Adventkake i 2 liters form
Kanelformkake (2 l form):
200g smør
200g sukker
3 egg
500g hvetemel
2 ts natron (eller 3 ts bakepulver)
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellikør
1/2 t ingefær
1 ts kardemomme
1 ts nellikør
1/2 t ingefær
2 dl kulturmelk
1 dl frosne tyttebær
+
1 dl frosne tyttebær
+
Glasur
4 dl melis
2-3 ss kaldt vann
Litt sitronsaft, ca 1 ts
Pynt:
4 ss frosne tyttebær og 1 ss perlesukker
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland sammen mel, krydder og natron.
Ha kulturmelk og det avkjølte smeltede smøret i eggedosisen.
Rør det lett inn.
Ha i melblandingen og de frosne tyttebærene.
Rør det lett sammen for hånd.
Smør en 2 liters kakeform godt med smør,strø den med litt mel i og hell i kakerøren.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g i ca 40 minutter.
Prøv med en kakepinne om den er stekt. Stikk kakepinnen i kaken, er den fri for deig når du tar den ut, er kaken ferdig.
(Har du ikke kakepinne, kan du bruke en grillpinne eller en strikkepinne).
Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen, og avkjøles på rist.
Rør sammen melis, litt sitron og vann til en tykk glasur.
Legg kaken på et fat og hell over glasuren.
Strø over tyttebær og litt perlesukker på toppen.
Kaken holder seg godt noen dager.
Skal den fryses, må den fryses uten glasur.
4 dl melis
2-3 ss kaldt vann
Litt sitronsaft, ca 1 ts
Pynt:
4 ss frosne tyttebær og 1 ss perlesukker
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland sammen mel, krydder og natron.
Ha kulturmelk og det avkjølte smeltede smøret i eggedosisen.
Rør det lett inn.
Ha i melblandingen og de frosne tyttebærene.
Rør det lett sammen for hånd.
Smør en 2 liters kakeform godt med smør,strø den med litt mel i og hell i kakerøren.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g i ca 40 minutter.
Prøv med en kakepinne om den er stekt. Stikk kakepinnen i kaken, er den fri for deig når du tar den ut, er kaken ferdig.
(Har du ikke kakepinne, kan du bruke en grillpinne eller en strikkepinne).
Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen, og avkjøles på rist.
Rør sammen melis, litt sitron og vann til en tykk glasur.
Legg kaken på et fat og hell over glasuren.
Strø over tyttebær og litt perlesukker på toppen.
Kaken holder seg godt noen dager.
Skal den fryses, må den fryses uten glasur.