Nå er det sesong for gode eplekaker!
Her er god oppnedkake med både eple, pære og plomme.
250 g smør (kjøkkenbenkmykt)
250 g sukker
4 egg (store)
250 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
*
2 epler, gjerne sure
2 pærer, helst harde
3-4 plommer, helst harde
5-6 ss sukker
1 ss kanel
*
rund form 26 cm
1 bakepapir
180 g i ca 60 minutter
Pisk sukker og mykt smør til en luftig krem.
Tilsett ett og ett egg, pisk godt imellom.
Sikt i mel og bakepulver og rør det forsiktig inn med en slikkepott.
Kle en 26 cm springform med bakepapir i bunnen.
Strø 5-6 ss sukker utover, i et jevnt lag.
Del frukten i to og fjern steiner og kjærnehus.
Del opp frukten i båter, ca 0,5 cm tykke.
Legg frukten i formen, i fint mønster.
Strø over kanel og hell over kakedeigen.
Smør den utover med en slikkepott.
Stek kaken midt i forvarmet ovn, 180 grader i ca 60 minutter.
Prøv med en bakepinne, er den fri for deig, er kaken ferdig.
Husk at alle ovner er forskjellige.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle i ca 20 minutter.
Ta av kakeringen og legg over et kakefat.
Snu kaken og ta av kakelokket og bakepapiret.
*****
Server kaken som den er,
eller sammen med krem eller iskrem.
Kaken holder seg godt i noen dager, og er og fin og fryse.
Tips: kaken kan selvsagt bare bakes med en sort av fruktene.