Bruker du ferdig kjøpt tertedeig, lager du denne terten på 1-2-3. Lager du deigen selv, tar det bare litt lengere tid.
Terte 4-8 porsjoner
1 terte deig ferdigkjøpt deig, eller etter oppskriften her.
Ca 1/2 kg tomater
200 g ferskost
4 ss seter rømme
1 ss sitronsaft
1 bunt basilikum
ca 20 oliven
2 ss olivenolje
litt fingersalt og grovmalt pepper
Tertebunn:
200 g hvetemel
125 g kaldt smør i biter
2 ss kaldt vann
*
Smulder smøre i melet, tilsett vann og kna sammen til en deig. Legg den kaldt i ca 1/2 time.
Kjevle ut deigen på et bakepapir. Prikk den med en gaffe.
Stek tertebunnen midt i forvarmet ovn 200 g til den er gylden, det tar ca 15 minutter.
Kjøpt tertedeig stekes etter beskrivelse på pakken.
Avkjøl tertebunnen på rist.
*
Rør sammen ferksost og rømme, smak til med sitronsaft.
Smør ostekremen utover den kalde tertebunnen.
Del tomtene i skiver og legg de utover ostekremen.
Legg så på basilikumblader og oliven.
Dryss over litt god olivenilje, litt fingesalt og grovmalt pepper.
Del opp terten i biter, server den som forrett, 8 personer eller som koserett til 4 personer.