Barnebarna mine er veldig glade i skoleboller,
men siden det er sommerferie, baker vi isteden ferieboller.
De er ganske like, vi har bare byttet ut kokosen med kakestrø. 🙂
Viktig: Husk at når man skal bake med barn, må man ha god tid!
Sånn ser en ekte feriebolle ut! 🙂
Ferieboller:
16 stk
1 kg hvetemel
100 g sukker
1 ts salt
50 g gjær (1 pakke tørrgjær)
6 dl lunken melk 37 g
1 egg
150 g mykt smør
+
1/2 l vaniljekrem kjøpt eller oppskrift her
melisglasur av melis og litt vann til tykk glasur
kakestrø
Melet veies nøye opp og has i en bakebolle.
Så skal salt, sukker og tørrgjær i.
Tilsist lunken melk og ett egg.
Så er det bare å røre, Bestemor elter deigen ekstra godt i kjøkkenmaskinen,
før den stoppes og smøret has i. Så eltes deigen i 5 minutter til.
Sett deigen til heving i ca 45 minutter, til den har doblet størrelse.
Skal det lages vaniljekrem fra bunnen lages den nå, og settes til avkjøling.
Oppskrift på vaniljekrem finner du her.
Del deigen i 16 deler, rull boller, trykk de flate
og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Lag fordypning i midten av hver bolle og legg på en spiseskje vaniljekrem.
Sett bollene til heving i ca 30 minutter. Det kan det fylles på litt mer vaniljekrem før steking. Stek feriebollene midt i forvarmet ovn, 180 g i ca 20 minutter.
Barna koser seg og lager superfine boller! 🙂
Avkjøl bollene på rist.
Lag tykk melisglasur og smør rundt midten, strø kakestrø på glasuren.
Skal noen av bollene fryses? fryses de uten glasur.
Vil du ha skoleboller istedenfor, byttes bare kakestrø ut med kokos.