Salater kan varieres i det uendelige og det er spennende å prøve nye kombinasjoner.
Her er min nyeste oppskrift med blant annet røkt reinkjøtt, kirsebær og fetaost,
den ble etter min smak, helt nydelig!
4 porsjoner
ca 250 g røkt og saltet reinkjøtt ( jeg brukte Suovas biff fra Saltfjell Reinprodukter)
50 g ruccula salat
3 små agurker
8 små tomater
1 vårløk
1 liten rød løk
ca 100 g fetaost
10 kirsebær
20 mandler
+ litt smør og grovmalt pepper til kjøttet
*
Dressing:
3 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts nykværnet pepper
Vask ruccula salaten og legg den på et serveringsfat.
Del opp tomater, agurk og vårløk og strø over.
Skrell og del opp den røde løken i tynne skiver, strø de over. (gjem noen til å strø på toppen)
Rør sammen olivenolje, sitronsaft, salt og pepper til dressingen.
Dryss halvparten av dressingen over salaten.
*
Gni litt smør på kjøttet og kvern over grovmalt pepper.
Grill reinkjøttet i 1,5 minutt på hver side. La det hvile i noen minutter.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det oppå salaten.
Stek mandlene på tørr stekepanne i et par minutter, avkjøl de.
Del kirsebærene i to og ta ut steinen.
Smulder fetaosten over kjøttet.
Legg på litt rødløkskiver, noen rucculablader, mandler og kirsebær.
Dryss til sist over resten av dressingen.
Ha gjerne over litt mer olivenolje og grovmalt pepper.
Server salaten nylaget.
Tips: Denne salaten passer og godt på et koldtbord, som tapas eller som forrett.