Mine beste hamburger- og pølsebrød


b1Hamburgerbrød, pølsebrød eller begge deler.
Disse brødene blir myke og smaker kjempegodt! 🙂
b2ca 20 stk
7 dl lettmelk, varmes til 37 g
1 dl rapsolje
1 ts salt
2 ss sukker
1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær/ 50 g gjær
b3Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin, minst 5 min,
eller for hånd i 10 minutter.
Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

b4

Ha litt mel på bakebordet og hell ut deigen.
Del deigen i ca 20 like deler.
Rull alle delene til boller.
Til hamburgerbrød trykker eller kjevles bollene ut til de ca er 10 cm i diameter.
Til pølsebrødene rulles de til de er ca 15 cm lange.
Legg de ferdige brødene på bakepapirkledde stekebrett.
b5Her har jeg laget 9 hamburgerbrød og 11 pølsebrød.
Hev brødene i minst 40 minutter.
Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 10 minutter, til de er gyldne.
b6 b7Avkjøl brødene på rist.
Pølsebrød og hamburgerbrød er fine og fryse.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Mine beste hamburger- og pølsebrød