Focaccia med bacon og basilikum er nesten et måltid i seg selv.
Server den til grillmat, suppe eller bare med litt salat.
4 dl vann
1 dl rapsolje
8 dl hvetemel
1 ss tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
*
150 g bacon i terniger (+ baconfettet)
1 neve basilikum
litt fingersalt
Rør gjæren og sukkeret ut i 4 dl fingervarmt vann.
Tilsett 1 dl olje og 4 dl av hvetemelet og rør godt.
Rør inn saltet og resten av melet.
Kna deigen godt i minst 5 minutter,
Den skal være ganske bløt og klissete.
Sett den til heving, med plast over på et lunt sted i ca 45 minutter,
til den er blitt dobbel i størrelse.
Mens deigen hever stekes baconet på middels varme til det blir sprøtt.
Avkjøl baconet i baconfettet.
Kle en liten langpanne eller ei stor form med bakepapir.
Hell i deigen og press den utover så den dekker formen.
Hell over bacon og baconfettet.
Del opp basilikum og strø det over.
Lag hull i deigen med fingertuppene og press ned basilikum og bacon.
La det heve på et lunt sted i ca 30 minutter.
Stekes nederst i forvarmet ovn 225 g i ca 20 minutter, til den er gylden.
Avkjøl på rist, til den er lunken.
Del den i biter og server.
Focassia smaker best nylaget, og er fin og fryse.