Pesto av ugress og urter smaker kjempegodt og lages på 1-2-3.
Vår urter og ugress fra venstre:
Løpstikke, seiersløk, løvetannblader, skvallerkål, gressløk, brennesleskudd, bladpersille og syregressblader.
1/2 l blandede urter og ugress
1/2 ts salt
1 dl mandler
40 g hard ost ( parmesan)
1,5 – 2 dl god olivenolje
+ 1 glass som rommer 1 l og en stavmikser (evnt en blender)
Ha alt i glasset (eller blenderen) og blend med stavmikseren til alt er godt blandet og most.
Smak til med mer salt, men husk osten er ganske salt.
Vil du ha pestoen tynnere kan du tilsette mer olje.
Pestoen smaker best nylaget, men kan oppbevares et par dage i kjøleskapet,
bare sett lokk på glasset.
Pesto smaker godt sammen med pasta som her; tortellini og tomat.
Tips: server som garnityr til supper, på godt brød, til stekt fisk.