Kandiserte blomster er lekker kakepynt og slettes ikke vanskelig å lage.
Alle spiselige blader og blomster kan kandiseres.
Jeg har i alle år laget kandiserte ville blå fioler, rosenblader
og nå små stemorsblomster som og er fioler.
Små stemor
eggehvite (helst skal det være pasturisert eggehvite, men jeg bruker vanlig)
finkornet sukker
1 liten pensel
1 bakepair
2 skåler og en teskje
Plukk friske små stemorsblomster, behold litt av stilken på.
Hell finkornet sukker i en skål.
Pisk eggehviten lett i en skål.
Legg en blomst i skålen, og pensel den godt med eggehvite.
Ta den ut av eggehviten og legg blomsten i sukkerskålen, dryss på sukker med en skje.
Blomsten vil gjerne klistre seg sammen, prøv å få alle bladene utover. (Den tåler mer enn du tror)
Legg den på et bakepapir.
Fortsett til alle blomstene er dekket med eggehvite og sukker.
Dryss da over et nytt lag sukker og sett de til tørk i minst et døgn.
Når de er tørket, tar du de forsiktig av bakepapiret rister av overflødig sukker.
Legg de kandiserte blomstene i en boks med litt matpapir i mellom lagene.
De kan oppbevares minst i et år.
Kandiserte blomster er vakker kakepynt,
men kan og pynte opp iskrem eller andre desserter.