Søt hvetekake fylt med sjokoladepålegg, og toppet med melisglasur, tørket blåbær og sjokoladelinser…. 🙂
Ca 8-12 porsjoner
4 dl melk , lett eller hel-melk
ca 500 g hvetemel
100 g sukker
100 g smør
2 ts tørrgjær
1 ts kardemomme
*
ca 300 g Nugatti eller annet sjokoladepålegg
*
Glasur av 2 dl melis og litt melk
*
1 ss tørket blåbær og 3 ss sjokoladelinser
*
1 stk bakepapir og en rund kakeform 26 cm
Bland sammen mel, tørrgjær, kardemomme og sukker i en bakebolle. Smelt smøret og rør inn melken, la det bli fingervarmt.
Hell vesken i melblandingen og bland godt sammen.
Elt for hånd i 10 minutter eller i maskin i 5 minutter.
Sett deigen til heving i ca 60 minutter. (til den har doblet størrelsen)
Kjevle ut deigen på en bakematte så den blir avlang (40x20cm). Smør på sjokoladepålegg på deigen og rull sammen, som om du skal lage kanelboller. Legg bakepapir i en rund kakeform.
Legg hveterullen som en spiral ned i formen.
Klipp hakk rundt hele spiralen med en saks.
Sett hvetekaken til heving i minst 40 minutter på en lun plass.
Stek hvetekaken på rist nederst i forvarmet ovn 175 g i ca 1 time.
Avkjøl kaken på rist. Ta forsiktig av kakeringen.
Når kaken er avkjølt kan den fryses, eller pyntes! 🙂
Lag ganske tykk melisglasur
Ha over glasuren.
Strø på tørket blåbær, som er deilig og litt syrlig.
Strø så over sjokoladelinsene og server!