Reinstyrgryte kan minne om finnbiff, men her er det tilsatt både purre og paprika, og einebær og brunost kuttet ut.
Reinskavgryte:
4 porsjoner
400 g reinskav
1 stor gul løk
1 middels stor purreløk
200 g champinjong
1 rød paprika
3 dl seter rømme
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
smør til steking
Tilbehør:
brød, kokt potet eller potetmos
rørte tyttebær
Skrell og del opp løk i biter, stek løken med 2 ss smør i en stekepanne til det er mykt.
Ha i renset sopp, oppdelt og vasket purreløk og paprika.
Stek så alt blir lett brunet.
Ha alt i en gryte.
Smalt mer smør i stekepanna og stek 1/2 av reinskavet, ha det i gryta og stek resten og ha i gryta.
Hell rømmen i panna, kok godt ut og hell rømmen i gryta.
Rør godt sammen, og smak til med salt og grovmalt pepper.
Kok opp gryta, og skru ned varmen så den så vidt koker.
Legg på lokk, og la det småkoke i ca 30 minutter.
Server reiskavgryta med rørte tyttebær og potet eller potetmos.