Kjøttpudding kan serveres på mange måter. Varm til middag,
eller kald til lunch/kvelds/ koldtbordet osv.
Her er det bare å bruke fantasien, den kan varieres i det uendelige.
Lager du den på fredag, har du mat i hele helgen… 🙂
Kjøttpudding
800 g kjøttdeig fra kylling
500 g karbonadedeig
1/2 rød løk
2 fedd hvitløk
2 dl fløte
3 egg
1,5 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
2 ss fiskesaus
2 ss teriyakisaus
1/2 ss tørket oregano
1/2 ss tørket timian
Pynt
3-4 laurbærblader + 1 ts tørket oregano
*
1 bakepair
1 stk ildfast form 2 l (brødform)
Hakk rødløk og hvitløk fint.
Blad sammen alle ingrediensene til en fin deig.
Kle formen med bakepapiret og hell i deigen.
Trykk den flat og legg på laurbærblader og strø på oregano.
Stek kjøttpuddingen midt i forvarmet oven 180 g i ca 1,5 t.
Ta kjøttpuddingen ut av ovnen, og server den til middag med poteter og grønnsaker.
Eller avkjøl den helt, sett den kaldt. Gjerne til dagen etter.
Kjøttpudding salat (forrett, kosemat, lunch)
1 porsjon.
1 skive kjøttpudding delt i 4 biter
2 salatblader i biter
litt rødløk i skiver
8 kapers
litt finhakket chili
1 ss granateple
1 ts sterk sennep
1 ss yoghurt
grovmalt pepper, litt salt og olivenolje
(for ekstra pynt er det brukt hvit pepper med gull her)
Kjøttpudding lunch
1 porsjon
2 skiver kjøttpudding
1 skive rugbrød med smør
1 skive rødløk
1 ts kapers eller 1 ss pickles
+ litt salat
Grovmalt pepper til pynt.
Tips: lag kjøttpudding til koldtbordet, til tapas med stek tomatsaus til,