Karrisuppe med guacamoletopping ble til med det jeg har i kjøleskapet.
Den ble kjempegod og jeg anbefaler dere å prøve den.
4 porsjoner
400 g kjøttdeig
1 kurv champinjong
1/2 rød løk
4 vårløk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
en bit ingefær ca 4 cm
2 ss raps olje
1 ss mild karri
1 ss garam masala
1 buljongterning (hønsebuljong)
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
2 ss fiske saus
2 ss sitronsaft
1 boks kokosmelk
1 boks vann (4 dl)
1 boks bambusskudd
*
1 avokado
1 tomat
1 vårløk
2 ss sitronsaft
2 ss raps olje
litt salt og pepper
Kutt opp, rød løk, vårløk, sopp, hvitløk, ingefær og chili.
Varm 2 ss olje i en jerngryte, litt over middels varme. Ha i chili, ingefær og hvitløk. Rør godt i et par minutter. Ha i rødløk og vårløk, og la det bli litt gylden.
Rør inn soppen så den blir stekt og så kjøttdeigen. Når den er blitt lys brun røres karri, gara masala og 1 buljongterning inn i massen.
Ha i en boks kokosmelk. Hell varmt vann i boksen og hell det i gryta. Rør inn fiskesaus og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper. La suppa småkoke i ca 5 minutter.
Hell vannet av bambusskuddene og hakk de i mindre biter.
Rør de inn i suppen like før servering.
Guacamole:
Skrell og hakk avokadoen grovt.
Kutt opp vårløken og tomaten.
Bland alt sammen og ha i olje og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen varm.
Topp med guacamole.
Suppen er god og mettende.