Saftig og god gulrot kake. toppet med ostekrem, knuste marengs og et godt dryss med kanel.
ca 20 kakestykker
5 dl raspet gulrot
4 egg
2 dl rapsolje
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1 dl hvetekli
1 ss kanel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1/4 ts salt
*
Osteglasur og topp:
200 g ferskost
100 g melis
+ 12 stk små marengs
1 ss kanel
*
1 liten langpanne
1 stk bakepapir
*
180 g ca 30 min
Pisk lett sammen egg og olje.
Ha i de andre ingrediensene og rør godt til alt er blandet.
Kle en form med bakepapir,
størrelse 1/2 lang panne eller rund 26 cm.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 180 g i ca 30 minutter, prøv med en bakepinne om kaken er stekt. Avkjøl kaken på rist.
Til ostekremen røres melis og ost sammen til en glatt glasur.
Smør osteglasur på toppen av kaken.
Knus marengs lett og strø over.
Dryss kanelen jevnt over hele kaken.
Sett kaken kaldt til den skal serveres.
Kaken holder seg godt i flere dager.
Den kan fryses, men da uten marengs.