Kavringer laget av finmalt havregryn og frø isteden for mel.
Glutenfri kavring
ca 24 stk
2,5 dl blandet frø sesam/lin/solsikke
2 ss ciafrø (kan utelukkes)
2,5 dl glutenfri havregryn
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
100 g kremost
2 ss rapsolje
200 g 15 min + 1 t tørking
Kjør frø og havregryn til mel i en blender, bland i salt og bakepulver.
Pisk sammen egg, olje og kremost i en bakebolle.
Hell det tørre i eggeblandingen og rør til det blir en deig.
Lag spiseskje store boller og sett de på et bakepairkledd stekebrett.
Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 15 minutter.
Del bollene i to og tørk de på svak varme (50-60 g), gjerne varmluft til de er tørre. ca 1 time.
Oppbevar kavringen i tett boks.
Kavringen smaker godt med all slags pålegg, her er den servert med ferskost og blåbær.