Torskefilet med deilig rekesaus. 🙂
4 porsjoner
0,5 kg torskefilet
1 pose med spinat
1/2 sitron
1 ss smør, salt, pepper og 1 ts dill
*
0,5 dl fløte
160 g meierismør
3-4 ss sitronsaft
0,5 kg reker
2 ts tørket dill
salt og pepper
*
Tilbehør: kokte poteter
Sett stekeovnen på 200 g.
Kok poteter, om du vil!
*
Fjern alle bein i fiskefileten. smør en ildfast form med litt smør og legg fileten i formen.
Legg halvparten av spinaten rundt fileten, ha litt sitronsaft, salt, pepper og dill over.
Bak fileten midt i forvarmet ovn i 12- 15 minutter. Sjekk om fisken er ferdig med en gaffel.
Skrell rekene, og press litt sitronsaft over.
Sausen:
(Den tar utgangspunkt i en kjempegod smørsaus jeg har funnet på melk.no)
Hell fløten i en kasserolle. Kok fløten mens du rører, til den blir tykk, det tar ca 2 minutter.
Sett temperaturen på så lite som mulig, nå er det viktig at sausen ikke koker!!
Del opp smøret i terninger, og rør inn noen få av gangen, til alt smøret er rørt inn.
Rør inn sitronsaft, dill, litt salt og grovmalt pepper.
Smak på sausen! Er det nok krydret og at det er nok dill og sitronsmak?
Rør til sist inn nesten alle rekene, gjem noen som du skal ha over fisken.
Hold sausen varm, men ikke la den koke!!!
Strø de rekene som er igjen over fisken og server.
Server fisken, bakte spinatblader, ferske spinatblader, med en god øse med den deilige rekesausen over! Tilbehør: koke poteter.