Tjukkmjølkspannacotta smakte jeg for første gang i høst, da jeg og min mann, var ute og spiste en beder middag på Røros. Det var godt, mektig og spesielt. Jeg har tilsatt litt safran i denne oppskriften, mens originalen er med sitronskall og litt sitronsaft.
ca 12 stk
6 dl tjukkmjølk
5 dl fløte
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1/4 ts safran
4 blader gelatin
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
Kok opp fløte, sukker, safran og vaniljesukker i en gryte, og ta den av varmen.
Hell vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløten.
Tilsett så tjukkmjølka. Rør godt så alt blir blandet.
Hell opp tjukkmjølkspannacotta i porsjons glass. ca 1 dl pr porsjon.
La det stå kaldt til det stivner, det tar ca 3 timer. (lag den gjerne dagen før)
Server tjukkmjølkspannacottaen kald, gjerne sammen med blåbær, multer eller litt karamellsaus.