Jeg har laget knekkebrød i mange år, og i flere varianter.
Dette er til nå, min beste oppskrift på knekkebrød.
Frøknekkebrød
et stekebrett ca 16 stk
2 dl mandler
3 dl blandet frø, solsikke/gresskar/sesam/linfrø
1 ss fiberhusk
3 dl vann
2 ss rapsolje
1/2 ts salt
Maldonsalt for å strø oppå
1 bakepapir+ 1 stekebrett
170 g i ca 1 time
Sett stekeovnen på 170 grader.
Mal mandlene til mel i en blander eller mandelkvern.
Hell mandelmel, frø, salt og fiberhusk i en bolle.
Bland det godt sammen.
Hell i vann og olje og rør sammen, de blir en ganske bløt røre.
Hell røren på et bakepapirkledd stekebrett.
Smør det jevnt utover med en slikkepott.
La det stå og svelle i ca 10 minutter.
Marker 4×4 ruter med et pizzahjul.
Strø over Maldonsalt (ca 1 ts) . Stek knekkebrødet midt i forvarmet ovn, 170 grader i ca 1 time.
Pass på, alle ovner er ulike, så sjekk etter 45 minutter, når det er gyldent er det ferdig.
Ta det ut av ovnen og rut det raskt opp igjen. La knekkebrødet avkjøle på en rist.
Når knekkebrødene er helt avkjølte, kan de oppbevares i en tett boks.
Knekkebrødene er gode til frokost, til lunch eller som kosemat.