Skip to content
Kyllingkjøttboller med cottage cheese i sterk tomatsaus. Du kan servere ris til eller kokte poteter eller en appelsinsalat som du får oppskriften på her..
6 porsjoner
Kyllingkjøttboller:
800 g kyllingkjøttdeig
300 g cottage cheese
1 ss potetmel
2 egg
1/2 rød paprika
1/2 liten purreløk
2-3 hvitløkfedd
ca 1/2 rød chili
1-2 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper
olje eller smør til stekebrettet.
*
Sterk tomatsaus:
1 boks hermetisk tomat
2 dl kremfløte
hot sauce eller tabasco, salt og grovmalt pepper, etter smak
2 ss hakket fersk mynte eller bladpersille
Hakk paprika, purreløk, hvitløk og chili i fine biter.
Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene til en jevn røre.
Smør et stekebrett med olje eller smør, form kjøttboller med en spiseskje som blir dyppet i kaldt vann.
Legg kjøttbollene på stekebrettet.
Stek kjøttbollene midt i forvarmet ovn 200 g i 30 minutter.
Når kjøttbollene er stekte legges de over i en ildfast form.
Bland sammen hermetiske tomater og fløte. Smak til med salt grovmalt pepper og så mye hot sauce eller tabasco som du vil ha…. Husk det er sterkt, så prøv deg frem men noen dråper av gangen.
Sett den ildfaste formen i midt stekeovnen på en rist, 200 g i ca 20 minutter.
Ta den ildfaste formen ut av ovnen og strø over mynte eller persille.
Appelsinsalat:
2 appelsiner, gjerne blodappelsiner
1 endivesalat
4 dl bønnespirer
2 vårløk
1/2 sitron
2 ss olivenolje
salt og grovmalt pepper
*
Skrell og del opp appelsinen i skiver
Del opp salat og vårløk i biter.
Bland bønnespirer, salat, vårløk og appelsin i en bolle.
Press over sitronsaft og olje.
Krydder med salt og pepper.
Tips: Kjøttbollene kan godt lages ferdig dagen før de skal serveres, å bare varmes i stekovnen.
Server gjerne ris eller poteter til.