Her er en enkel oppskrift på små sukkerkaker, som er pyntet med fondant.
Småkaker-sukkerkaker-Sugar Cookies (grunnoppskrift).
375 g hvetemel
225 g Smør
200 g melis
1 egg (m)
1 ts ekte vaniljesukker
Mål opp vaniljesukker, mel og melis og ha det i en foodprosessor.
Del opp smøret i små biter, og ha det i. Kjør maskinen til alt er blandet, det tar bare et minutt.
Ha i egget og kjør litt til. Ta ut deigen og legg den i en plastpose. Legg deigen kaldt i minst 30 minutter. Den kan gjerne lages dagen før.
Del deigen i to deler. kjevle ut deigen på et bakepair. Bruk litt hvetemel til utbaking om nødvendig.
Trykk ut figurer og fjern deigen rundt. Du kan og kjevle ut på et melet bakebord og legge kakene over på bakepapir.
Legg Bakepapiret med kakene på et stekebrett.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 160 g i 12-15 minutter. De skal bare så vidt begynne å bli gyldne.
Avkjøl kakene på rist.
Oppbevar kakene i tett boks. Kakene er gode som de er og de er fine og dekorere med fondant eller melisglasur.
Fondantdekorering:
Fondant, matfarge
Tykk melisglasur av vann og melis
kakeformer, kakedekoreringsutstyr.
Tursjer som er til å dekorere kaker.
Farv og kjevle ut fondanten med litt melis.
Trykk ut samme form som kakene har.
Smør et tynt lag med melisglasur på kakene,
og legg på fondant, som er av samme form som kaken.
Lag blomster o.l. av fondant. Bruk tusjene og lag litt mønster. ( Det er enklere å tegne på kakene vist forndantpynten er tørket på forhånd.)
Lim på fondantpynten.
Kakene kan spises med en gang, skal de oppbevares, bør de få tørke i noen timer, før de legges i tett boks.