Deilig kjøttgryte med mørkt øl, sopp, løk og bønner.
Denne gryta blir faktisk ennå bedre dagen etter den er laget.
Kjøttgryte med øl
til minst 4 personer
1 kg okse kjøtt uten bein, i store biter (høyrygg , bog o.l.)
250 g sjalottløk, skrellet
400 g hvite bønner, ferdigkokte
300 g sopp (aroma eller champinjong)
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
2 ss tomatpure
3 laurbærblad
50 g smør
3/4 dl hvetemel
5 dl mørkt øl
ca 1,5 dl vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
*
Tilbehør:
Potetmos eller kokte poteter til 4
Smelt smør på ganske sterk varme i en stor gryte.
Skrell og hakk opp hvitløk og chili og stek det i smøret.
Ha i kjøttet og melet. Rør godt og la det bli gylden.
Rør i løk og tomatpure.
Hell i alt ølet, og så mye vann alt kjøttet blir dekket.
Legg i laurbærblader og krydder med salt og pepper, og rør godt.
Skru varmen på så lavt at det bare så vidt bobler litt i gryta.
Sett på lokk, og la den koke i en og en halv time.
Etter en og en halv time, tilsettes bønner og sopp.
Rør om smak om det trenes mer salt og pepper.
Legg på lokket igjen og la det småkoke i en halv time til.
Kok poteter eller lag potetmos.
Server kjøttgryten og poteter,
og husk blir det rester, smaker det ennå bedre dagen etter. 🙂