Deilig kremet risotto med sopp og fenalår.
Risotto
2 porsjoner.
2,5 dl risottoris
2 sjalottløk, finhakket
2 ss rapsolje
1,5 dl hvitvin
ca 5-6 dl buljong
*
200 g sopp, østers eller champinjong
100 g fenalår
1 ss rapsolje
*
1-2 hvitløkbåter
1/2 sitron, skall og saft
2 ss smør
4 ss parmesan (+ 1 ss til topping)
2 ss kremfløte
salt og grovmalt pepper
Varm opp 2 ss olje i en stor tykkbunnet panne, på litt over middels varm plate.
Ha i finhakket løk og la den bli blank, ikke brun.
Rør inn risen, til den nesten blir gjennomsiktig. Hell i hvitvinen og rør til den er absorbert.
Hell i ca 1 dl av buljongen og rør til den er absorbert. Gjenta til buljongen er brukt opp,
eller til du synes den er nok tykkflytende, og at risen er Al dente (med litt kjerne i midten).
Det tar ca 20 minutter, alt etter hvordan ris man bruker.
Les gjerne på pakken angående koketid og veskemengde, og juster etter det.
Mens risen koker, (ikke glem og rør!!!) stekes sopp, hvitløk og oppdelt fenalår, hurtig opp i litt olje.
Sett det til side.
Rasp skallet av 1/2 sitron og riv opp ca 4 ss parmesan + ca 1 ss til å strø på til sist.
Når risottoen har tatt opp den siste buljongen, men ennå er bløt og kremet skal parmesan, smør og sironskall røres inn. Tilsett så 2 ss kremfløte og saften fra 1/2 sitron . Smak til mes salt og grovmalt pepper. Rør tilsist inn sopp og fenalår, ta litt av for å strø på toppen av porsjonene.
Server risottoen helt nylaget med ekstra sopp, fenalår og parmesan på toppen.