Marinert scampi med ris


s1

Marinerte scampi med ris, kan serveres som kveldsrett, eller forrett vist den halveres.

s2

2 porsjoner kveldsrett, eller 4 porsjoner forrett

12  scampi, renset
1/4 appelsin, skall og saft
1/2 lime, skall og saft
1/2 rød chili
1 fedd hvitløk
4 limeblader
1 ts hvitvinseddik
4 ss olivenolje
2-3 ss søt chilisaus
litt salt

+ 1,5 dl ris
3 dl vann
litt safran eller gurkemeie
litt salt

litt fersk koriander

s3

Bland sammen saften og fin hakket skall (skjær bort det hvite) fra appelsinen og limen i en bolle.
Hakk chili og hvitløk og ha det i. Bland så i limeblader, olje, søt chilisaus og eddik. Smak til med salt.
Legg i scampien og la det marinere i ca 15 minutter.
Kok risen, ha gjerne i litt safran eller gurkemeie, så den blir litt gul og får god smak.

s4

Ta scampien ut av marinaden og stek de raskt i en varm stekepanne.
Fordel risen i porsjonsskåler, og legg rekene oppå.
Hell marinaden i stekepanna og varm den opp.
Ta bort limebladene, og hell marinaden over risen og scampiene.

s5

Server retten med en gang, legg gjerne litt fersk koriander på toppen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.