Marinerte scampi med ris, kan serveres som kveldsrett, eller forrett vist den halveres.
2 porsjoner kveldsrett, eller 4 porsjoner forrett
12 scampi, renset
1/4 appelsin, skall og saft
1/2 lime, skall og saft
1/2 rød chili
1 fedd hvitløk
4 limeblader
1 ts hvitvinseddik
4 ss olivenolje
2-3 ss søt chilisaus
litt salt
+ 1,5 dl ris
3 dl vann
litt safran eller gurkemeie
litt salt
litt fersk koriander
Bland sammen saften og fin hakket skall (skjær bort det hvite) fra appelsinen og limen i en bolle.
Hakk chili og hvitløk og ha det i. Bland så i limeblader, olje, søt chilisaus og eddik. Smak til med salt.
Legg i scampien og la det marinere i ca 15 minutter.
Kok risen, ha gjerne i litt safran eller gurkemeie, så den blir litt gul og får god smak.
Ta scampien ut av marinaden og stek de raskt i en varm stekepanne.
Fordel risen i porsjonsskåler, og legg rekene oppå.
Hell marinaden i stekepanna og varm den opp.
Ta bort limebladene, og hell marinaden over risen og scampiene.
Server retten med en gang, legg gjerne litt fersk koriander på toppen.