Panna cotta med kryddersmak fra India, deilig og litt eksotisk.
Chaite lages av sort te og krydder.
4-5 porsjoner
5 dl fløte
150 g sukker (eller tilsvarende søtning)
3 plater gelatin
1 ss sort te
1 ts hel kardemomme, knust
1 stk hel kanel, knust
3 stk nellikspikker
1 ts stor bit fersk ingefær, eller tørket
+ litt flytende sirup til servering, chai- eller agavesirup (kan utelates)
Ha krydderet i en kasserolle, hell i fløte og sukker. La det koke opp på svak varme. Legg gelatinen i bløt i et glass med kaldt vann i 5 minutter.
Hold fløteblandingen varm, så kryddersmaken kommer godt frem, mens gelatien blir myk i vannet. Ta kasserollen fra platen, klem ut
vannet av gelatinen. Rør gelatinen inn i den varme fløten,
til den smelter.
Sil fløten i en mugge, og hell den fra muggen i porsjonsglass.
Sett panna cottaen kald i minst 3 timer, før servering.
Du kan lage den dagen før den skal serveres.
Hell ca 1 ts sirup over hver pana cotta, før servering, vist du vil!
Server chai panna cottaene kalde.