Hjemmelagde pølser av kjøttdeig


p1

1 kg kjøttdeig
1,5 kg karbonadekjøttdeig
0,5 kg spekk
4 egg
2 ss gelatinpulver
4 ss potetmel
4 ss havregryn
3 dl vann
3 dl fløte
6 fedd hvitløk
1 ss røkt paprikapulver
1 ts raspet muskattnøtt
1 ts nellikør
1 ts ingefær
1-2 ss salt
1-2 ts grovmalt pepper
(1 knivspiss med saltpeter, vist du vil)
ca 5 m svinetarm (spør i ferskvareavdelingen om de kan skaffe, eller kjøp på nettet http://notimshop.no/naturtarm/)
Hyssing
Saks
Kjøttkvern med pølsehorn, eller pølsemaskin,( de kan og stappes for hånd, men det er ganske krevende.)

p2

Hakk spekket i fine biter, lag pure av hvitløken (rasp den).
Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk gjerne hendene.
Stek en liten prøvekake og kjenn om den er krydret nok.
Skyll tarmen godt, og tre den på pølsehornet. Knyt for enden med en bit hyssing og stapp i pølsemassen. Knyt på en hyssing når du synes pølsa er stor nok og klipp av. Fortsett til all pølsedeigen er oppbrukt.
Nå kan du tørrsalte pølsene i et døgn, eller fryse de rå.
Jeg anbefaler å trekke de i lettsaltet vann ca 80 grader, til de er kokte. Det er viktig at vannet ikke koker, da kan pølsene sprekke.
Pakk pølsene i plast og frys de.

p4For variasjon kan pølsedeigen tilsettes 1 stor finhakket purreløk, eller 2-3 vanlige løk. Krydder den gjerne med ulikt krydder som knuste einebær, eller valgfrie urter. Du kan og bytte ut spekket med bacon.
Vil du ha magrere pølser kutter du ut spekket og bruker melk istedenfor fløte.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.