Grov sennep


s1Grov sennep lager du lett selv. Vil du ha den søt – tilsetter du honning,
vil du ha den kremete –  tilsetter du majones.
s2Grov sennep.
1/2 dl brune sennepsfrø (mørke)(sterk smak)
3 ss gule sennepsfrø (lyse)(mildere smak)
3/4 dl vann
1/2 ss hvitvinseddik
2 ts sukker
1/2 ts salt
2 ss rapsolje
+ for søt sennep ca 1 ss honning
+ for kremete sennep 2-3 ss majones
*
Bruk en mørtel og knus litt av sennepsfrøene av gangen.
Tilsett litt og litt vann og fortsett og knus/rør til det blir en ganske tykk røre. Rør inn sukker, salt, eddik og olje.
s3 Når sennepen er ferdig laget helles den i et rent glass med lokk.
Nå skal den stå i romtemperatur i minst 3 døgn, da kommer smaken godt frem og den blir litt tykkere.
s4Etter 3 døgn kan du smaksette den mer:
Vil du ha sennepen søt, smaker du til med honning.
Vil du ha sennepen kremete, rører du inn ønsket mengde majones.
(den blir mildere og lysere med majones)
s5Lager du mye sennep, kan du jo ha den på fine glass, og gi bort i gave.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.