Denne forretten ser flott ut og smaker nydelig.
Gravet ørret med rødbete, fenikkel, ruccola og rosepepper.
Jeg så en lignende oppskrift i et blad i fjor, og har ikke glemt den….
Dette er min vri. Husk at øretten må ha vært frossen, og at det tar
ca 2 døgn å grave fisken.
til 4 personer
ca 500 g gravet ørret med rosepepper
150 g revet rødbete
150 g revet fenikkel
100 g ruccolasalat
Dressing:
1 lime
2 ss sesamolje
2 ss rapsolje
1 ts rosepepper
litt grovmalt pepperGravet ørret med rosepepper:
2 ørretfileter av en ørret på ca 1,5 kg (frossen) det blir ca 1 kg filet
2 ss sukker
2 ss maldonsalt
1 ss rosepepper
Husk at ørreten må være frossen! Tin den i kjøleskapet i ca 1 døgn.
Rens den, skjær ut filetene og fjern alle bein, bruk en pinsett.
Bland sammen salt, sukker og rosepepper. Gni inn filetene med krydderblandingen. Legg filetene mot hverandre, legg de i en plastpose og knytt for. Plasser posen på et fat eller lite brett og sett ørreten kjørlig i 2 døgn. Snu posen et par ganger underveis.
Den ørreten som ikke skal spises nå, kan fryses, eller den holder seg i ca 5 dager oppbevart kjørlig.
Skrell og rasp rødbeter og bruk gjerne engangs hansker, vist du ikke vil bli rød på fingrene. Ha den raspet rødbeten i en bolle.
Rasp fenikkel og ha den i en annen bolle.
Rasp skallet av en lime og press ut saften. Bland sammen dressingen av lime, skall og saft, oljene, rosepepper og grovmalt pepper.
Rør i en ss dressing i rødbetene og en i fenikkelen.
1. Skjær den gravede ørreten i skiver og legg på litt dressing,
2. legg på rødbeter,
3. så fenikkel
4. til sist litt ruccola og litt av dressingen.
Forretten kan lages ferdig, og settes på bordet før gjestene kommer.