Kaldhevede frokostboller med havre og solsikkefrø


r1

Det er ingen sak å lage ferske frokostboller når de er satt til heving i kjøleskapet kvelden før.

r2

 

6 stk
2,5 dl kaldt vann
0,5 pk tørrgjær
1 ss smeltet smør eller olje
1 ss flytende honning eller sukker
1 ts salt
1 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
1 dl kli
5 dl hvetemel
+
1 egg til pensling og 3 ss solsikkefrø til å strø oppå

bbDette må du gjøre før du legger deg.
Ha først vann og olje i en bakebolle, så alt det tørre.
Elt deigen sammen.
Kle et stekebrett med bakepapir, del deigen i 6 like store deler,
form boller og legg de på stekebrettet. Legg et bakepapir på toppen,
og dekk med plastfolie eller en stor plastpose. Sett stekebrettet kaldt,
helst i kjøleskapet, natten over.
På morgenen:
Sett oven på 250 grader.
Ta stekebrettet ut av kjøleskapet, fjern plast og det øverste bakepapiret.
Pisk sammen et egg, og pensel rundstykkene med det.
Strø på godt med solsikkefrø.
Stek bollene midt i forvarmet ovn, i ca 12 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl bollene på rist.

r7

Bollene smaker godt ferske, men får du noen til overs kan de fryses.

r8

Jeg anbefaler ferske frokostboller med stekt egg og bacon! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.