Sjokoladekake liker de fleste,
Sjokoladekake med ganashe og fioler:
Kake:
400 g smeltet smør
6,5 dl kulturmelk
500 g brunt sukker
50 g kakao
2 ts natron
litt salt
litt salt
9 dl hvetemel
4 egg
*
Ganache:
200 g mørk sjokolade (gjerne bitter)
2 dl fløte
20 g smør
2 ss honning
*
Tilbehør:
3 dl blåbær
20 kandiserte blå fioler
eller
ferske fioler som små stemorsblomster
Smelt smøret, avkjøl det og rør inn kulturmelken.
Sikt i mel, kakao, litt salt og natron.
Ha i eggene og bland godt sammen.
Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken nest nederst i forvarmet ovn 200 g
i ca 40- 45 minutter,
kjenn eter om den er stekt med en bakepinne.
Varm fløten til kokepunktet,
ha i sjokoladen og smøret, og la den smelte.
Bland den til det blir en blank og rør inn honning.
La ganashen avkjøle.
Når kaken er ferdig må den avkjøles.
Til denne kaken trenges bare halve kaken.
Den andre delen kan fryses til senere bruk.
Del den halve kaken i to avlange deler.
Legg en del på et kakefat,
og smør over 1/3 av ganaschen.
Legg på neste kakedel og hell over resten av ganashen,
la den renne litt utover. Strø på blåbær og fioler.
Kaken serveres som den er
eller server pisket krem til.
Lekkert med blåbær og kandiserte fioler.
Kandiserte fioler:
Plukk blå fioler, en tørr morgenen.
(pass på de blomstrer ikke så lenge)
Pisk opp en eggehvite.
Dypp fiolen i eggehvite så i sukker.
Legg de til tørk i 1-2 døgn til de er tørre.
Oppbevar de mørkt og tørt.
Her er en annen variant av samme kake og ganasche.
Del kaken i biter som settes i muffinsformer,
Legg på en skje med ganasche,
og sett på en søt fiol (stemorsblomst) som pynt.
Og ja, de er spiselige! 🙂