Lager du rundstykkedeigen om kvelden,
er det ingen sak å bake ut disse rundstykkene til frokosten.
Frokostrundstykker:
8 store
500 g sammalt speltmel
2 ts tørrgjær
1-2 ts salt
3 ss rapsolje
3 dl kaldt vann
*
4-5 ss frø til å ha oppå
(sesam/gresskar/lin/solsikke)
*
Sent på kvelden….
Bland sammen mel, tørrgjær og salt.
Hell i kaldt vann og olje.
Kna deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
Dekk bakebollen med plast.
og sett den i kjøleskapet natten over.
Om morgenen er deigen hevet til dobbel størrelse.
Del deigen i 8 deler og rull boller.
Trykk rundstykkene i frø,
og sett de på et bakepapirkledd stekebrett.
Sett stekebrettet midt i stekeovnen og sett den på 50 grader.
La rundstykkene heve til de er blitt nesten dobbelt så store,
det tar ca 20 minutter.
Sett stekeovnen på 200 g og stek rundstykkene gyldne.
Det tar ca 12-15 minutter.
Avkjøl rundstykkene på rist,
og server de til frokost.