Konfirmasjonskake


 Konfirmasjonskake 

 Bløtkakebunner:
26 cm
6 egg (middels store) romtempererte
160 g sukker
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
*
18 cm
2 egg (middels store) romtempererte

90 g sukker
90 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
*
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i mel og bakepulver og rør det lett inn med en slikkepott.
Kle bakeformen med stekepapir i bunnen på springformen, hell røra i og
stek den midt i forvarmet ovn i 175 g
Steketid: ca 40 min, prøv med en bakepinne om de er stekt.

Avkjøl kakebunnene på rist.
Tips: kakebunnene kan lages dagen før.

Fyll:
7,5 dl kremfløte
5 dl tykt syltetøy som bringebær/jordbær/aprikos/blåbær
5 blader gelatin
*
Legg gelatinbladene i kaldt vann i 3-4 minutter.
Hell av vannet og smelt gelatinen over vannbad,
 eller i microen i 30 x 30 sekunder.
Rør gelatinen i syltetøyet.
 Pisk krem av fløten og rør inn syltetøyet.
*
Montering:
Del kakene i 3 med en skarp kniv,
Legg plastfolie i kakeformen, 
 legg en kakedel i hver form,
fyll på med kremen,  legg på en del til, 
så resten av kremen og den siste kakedelen.
Sett kaken kaldt i ca 2 timer til kremen er blitt stiv.
*
Ostesmørkrem:
50 g ferskost (nøytral)
150 g soft margarin
300 g melis
Bland sammen i en mikser til det blir en luftig krem.
det tar minst 5 minutter.
Smør kremen i et jevnt lag, rund og oppå kakene.
*
Fondant:
 2 pakker hvit fondant av 250 g
2 pakker blå fondant av 250 g
*
Dekk kakene med fondant som er kjevlet ut med melis.
Pynt og topp av fondant kan lages flere dager i forveien.
Lim fast pynt med litt av smørkremen eller kakelim.
Blander du hvit og blå fondant,
 og kjevler ut blir det en fin marmoreffekt. 
Før du setter den minste kaken oppå den største
 er det lurt og forsterke kaken i midten.
Du kan bruke tykke sugerør som klippes til.
Sett den øverste kaken på en rund tykk 
tilpasset papp som er pakket inn i plastfolie,
 og dekket med fondant.
Da er det lett å skjære fine kakestykker.
*
*
Dryss gjerne over litt melis før servering.
Oppbevares kaken  kaldt og i kaketine,
kan den lages dagen før.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.