Reinsdyrfilet med potetmos, sopp, eple, purre og paprika:
4 porsjoner
500 g reinsdyrfilet (2 fileter)
500 g potet
1/2 purreløk
1-2 epler
1 søt rød paprika
200 g sopp, gjerne kantareller
15 einebær
1 fedd hvitløk
3 dl fløte/ melk
50 g smør
litt timian
salt og pepper
Skrell potetene og kok de møre sammen med hvitløken.
Sik av alt vannet og mos poteter og hvitløk.
Rør inn fløte/melk og smør til du får en passe tykk og glatt mos.
Smak til med salt og pepper.
Knus einebær og salt i en mørtel.
Maser blandingen på reinsdyrfileten.
Stek filetene lett på alle sider i en panne med smør.
Del opp purre, paprika og eple i biter.
Legg de i pannen sammen med filetene.
Stek alt i forvarmet ovn 200 g.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
Når det viser 60 grader er filetene ferdige.
Ta de ut av pannen og la de hvile i ca 10 minutter.
Stek resten videre.
Sprø stek soppen i litt smør.
Tilsett litt timian og litt salt.
Del fileten i ganske tykke biter,
legg alt pent opp på tallerkener og server.