Paideig:
200 g hvetemel
2 ss sukker
150 g smør
1 egg
Bland alt i en matmikser,
legg deigen i en plastpose kaldt, i minst 2 timer.
Pæreterte:
1 porsjon paideig
2 store harde pærer
100 g marsipan
100 g mørk sjokolade
2 ts kardemomme
2 ss sukker
Riv marsipanen grovt.
Del pærene i to og så i tynne skiver.
Kjevle ut deigen på et bakepapir.
Legg marsipan og sjokolade midt på deigen,
strø over 1 ts kardemomme.
Legg så pæreskivene oppå,
strø med sukkeret og resten av kardemommen.
Brett deigen inn mot midten, så den kommer litt over pærene.
Legg bakepapiret med terten på en stekeplate.
Stek pæreterten midt i forvarmet ovn,
175 g i ca 40 minutter.
Kjenn etter om terten er stekt under.
***
Server pæreterten lun sammen med pisket krem eller vaniljeis.