Pizza bunn:
2 porsjons pizzaer
1,5 dl lunken vann
1 ts tørrgjær
1 ts sukker
litt salt
1 ss rapsolje
ca 3 dl hvetemel
2 ss hvetekli
*
Løs opp gjæren i lunket vann og sukker.
Bland i olje, mel, salt og kli.
Kna deigen i minst 5 minutter til den er smidig.
Legg deigen til heving på et lunt sted, under et klede
til den har doblet størrelse (ca 45-60 min).
Del deigen i to og kjevle ut til så tynn du greier.
Bruk så lite mel som mulig til utbaking.
Legg bunnene på bakepapirkledde stekeplater.
Fyll til to porsjoner vegetar pizza:
6 ss god tomatketsjup
4 ss oppdelte soltørkede tomater i olje
8 små tomater
6 ss opphakket purreløk
1 ss tørket oregano
salt og pepper
100 g revet ost (gjerne mozzarella)
*
Ha 3 ss tomatketsjup på hver pizza og stryk det utover.
legg på soltørket tomat, oppdelte små tomater og purre.
Strø over oregano litt grovmalt pepper og litt salt.
Ha osten over til sist.
*
Stek pizzaen i forvarmet ovn 250 g
til den er gylden, ca 15 minutter.
Del pizzaen i biter og spis den mens den ennå er varm.
Tips: har du igjen rester,
smaker den godt kald til lunch neste dag.