En av Napoleons søstre het Maria Paoletta Buonaparte.
Hun ble kalt Pauline og var familiens skjønnhet.
Paulines kake:
til 2 kaker
2 butterdeigsplater
2 ss sukker
*
1,5 dl fløte
2 store jordbær
2 porsjonsfrukter
4 ss melisglasur, av melis og vann.
Tin butterdeigplatene, prikk de litt med en gaffel og
strø sukker på begge sider
strø sukker på begge sider
og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Legg over et bakepapir til og et stekebrett.
Stek butterdeigen i forvarmet ovn 200 g
i ca 18 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl kakene og del hver i 4 på langs.
Del opp jordbærene i skiver,
og pisk krem av fløten.
Del opp jordbærene i skiver,
og pisk krem av fløten.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
Rør sammen melis og litt vann til en tykkflytende glasur.
Montering:
Legg en del kake på et serveringsfat.
Sprøyt over en stripe med krem,
legg over 3 skiver med jordbær,
en ny kake, krem og litt porsjonsfrukt,
en til kake krem og jordbær.
Ha melisglasur over jordbærene,
legg den siste kaken ved siden av ha melis på.
Server gjerne flere jordbær og en halv porsjonsfrukt til.
***
🙂