Jeg har tatt utgangspunktet i Verdens beste, droppet mandlene, tilsatt litt sitronskall
Bunn:
150 g mykt smør
120 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
5 ss helmelk
skallet av 1 sitron
*
5 eggehviter
175 g sukker
1 ts sitronsaft
*
Fyll:
3 dl ferske bringebær
eller 1,5 dl bringebærsyltetøy
5 dl romkrem
3 dl fløte
*
Topp:
3 dl fløte
15 marengs/pikekyss
15 små marshmallows
3 ss karamellsaus
1 ss kakestrø
*
175 grader i ca 30 minutter
Skill eggene, ha eggehvitene i en helt fett fri bolle.
Pisk smør og sukker hvitt,
tilsett en og en plomme og rør godt.
Hell i melken og melet,
som er blandet med bakepulveret og raspet sitronskall.
Rør sammen til en glatt deig,
og smør deigen utover en bakepapir kledd langpanne.
*
Visk marengs av eggehvite, sukker og sitronsaft.
Smør den over deigen og strø på mandelflakene.
Stek kaken nest nederst i forvarmet ovn 175 grader
i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt.
*
Pisk 3 dl fløte til krem og bland den med
5 dl romkrem (Meieriets eller hjemmelaget).
Del kaken i to, legg den ene delen på et serveringsfat.
Legg på bringebær/syltetøy og romkremen.
Legg over den siste delen.
Pisk de neste 3 dl med fløte og ha den i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt den på toppen av kaken.
Pynt med pikekyss, mini marshmallows, kakestrø og karamellsaus
Tips: bytt ut pynten med det du liker best: Nonstopp, gelemenn, ……
Lekker 🙂