Grunndeig:
av denne deigen kan du lage:
rundstykker, kanelsnurrer, pizzabunner,skinkesnurr o.l.
6 dl melk eller vann
25 g gjær
1 ss sukker
4 ss nøytral olje eller smeltet smør
2 dl grov sammalt hvete
ca 9-10 dl hvetemel
1 ts salt
Varm vesken til 37 g.
Rør ut gjæren med litt av vesken og sukkeret.
La det stå i ca 5 min til det begynner å gjære.
Bland i resten av vesken, oljen mel og salt.
Elt alt i en maskin 5 min, eller for hånd i 10 minutter.
Dekk til og sett det lunt til heving i ca 40 min,
til deigen er blitt dobbel størrelse.
Kjevel ut deigen med litt mel til den er avlang og ca 1/2 cm tykk.
Skinkesnurr:
ca 32 stk
1 porsjon grunndeig (se over)
250 g skinke
200 g revet ost
1 sitron skallet
1 bunt persille
grovmalt pepper
Legg skinke, ost , haket persille
og raspet sitronskall utover deigen.
Kværn litt grovmalt pepper over.
Rull sammen og skjær ca 2 cm tykke biter.
Legg rullene på bakepapirkledde stekebrett.
Heves i ca 30 minutter.
*
Stekes midt i forvarmet ovn 200 g,
i ca 15 min til de er gyldne.
Avkjøl skinkesnurrene på rist.
Spis de som de er, eller server de til suppe o.l.
Tips: De er fine og fryse og smaker godt som turmat.