Rå laks med pepperotsaus og salsa


Rå laks Sashimi –
 kan brukes både som hovedrett og som forrett.

Rå laks med pepperotsaus og salsa:
2 porsjoner som hovedrett/ 4 porsjoner forett
300 g fersk laksefilet
*
Pepperrotsaus:
1 ss fersk raspet pepperot
2 ss rømme eller yoghurt naturell
1 ts sukker eller søtstoff
litt salt
*
Salsa til sashimi:
1/4 chili
1-2 vårløk
1/4 granateple
1 lime saft og skall
4-5 små perletomater
4 ss olivenolje
salt, pepper og litt sukker/søtstoff. 

 Rens og rasp pepperoten så du får ønsket mengde.
Rør den inn i rømmen og smak til med sukker og salt.
Vask og rasp skallet av en lime,
 kun det grønne og press ut saften.
skjær tomater, chili og vårløk i skiver.
Ta ut frøene av granateple.
Bland alt sammen med 4 ss god olivenolje.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Bruk laksefilet som er beregnet å kunne spises rå.
Bruker du annen,
 bør den fryses i minst 24 timer på -20 grader.
*
 Skjær laksen i tynne skiver.

 Legg pent opp på fat og server.

Skal retten spises som hovedrett,
 smaker det godt med mørkt brød til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.