Krydderkake med melisdryss:
3 dl sukker
2 egg
1 dl rapsolje
3 dl kefirmelk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts ingefær
2 ts kanel
2 ts nellik
+
1 dl melis og en sjablong
Bland sukker, olje, egg, kefirmelk.
Sikt mel, krydder og bakepulver i og rør det til en glatt deig.
Ha deigen i en bakepapirkledd form, enten en halv langpanneform eller en rund 24 cm form.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g i ca 30 minutter.
Kjenn med en bakepinne om den er stekt.
Avkjøl kaken helt på rist.
Legg en sjablong på kaken, enten en av plast, de finnes blant annet hos Søstrene Grene, Ikea, Traktøren o.l.. eller bruk en kakeserviett, eller klipp ut et snøkrystall.
Bruk en tesil, fyll den med melis og dryss det over.
Fjern sjablongen forsiktig.
Server kaken som den er til kaffe, te eller gløgg.
Kaken holder seg lenge oppbevart kaldt.
Den er og fin og fyse, men da uten melisdryss.
Kaken holder seg lenge oppbevart kaldt.
Den er og fin og fyse, men da uten melisdryss.