Indisk linsesuppe med gresskar:
3 fedd hvitløk
1-2 ss indisk curry pasta
1 ss smør eller olje
1 ts gurkemeie
1 ts karripulver
1/2 ts pepper
2 terninger med grønnsaksbuljong
1,5 l vann
5 dl hermetisk tomat , knust
5 dl gresskar
4 dl ferdigkokte grønne linser.
*
Topping:
litt yoghurt og urter
Hakk hvitløken i biter.
Stek hvitløk, currypasta, gurkemeie, karri og pepper i
litt smør eller olje.
Skrap ut 5 dl gresskarkjøtt av et gresskar og ha det i gryta.
Får du ut store biter deles de opp.
Ha i buljongterninger og tomat.
Kok alt på svak varme i ca 15 minutter.
Skyll linsene og ha de i.
Varm opp og smak til med mer krydder om nødvendig.
Server gjerne litt yoghurt og urter i suppa.
*
Jeg ble sterkt inspiret av min
malervenninne Ingers gode
Indiske linsesuppe:
Litt olje
1 ss Gara Masala
1,5 dl vann
1 stor løk
1 boks kuste tomater
4 fedd hvitløk
2 ts karripulver
1 ts gurkemeie
1/2 ts pepper
3 dl røde linser, ukokte
2 terninger toros grønnsaksbuljong.
Del opp løk og hvitløk og stek det og krydder i litt olje.
Ha i alt det andre og kok suppa i 20 minutter.
Takk til Inger! 🙂
Denne så verkeleg god ut! Det er ikkje alltid like enkelt å servera ungane mykje grønt og belg samstundes, men denne trur eg 'lurer' dei litt 😉
Siri