Grove eplesnurrer:
En grov rundstykkedeig av ca 1 kg mel
Lag din yndlingsdeig…
eller
en pakke kornbrød, 5 dl vann, 2 ss olje,
en pakke gjær og 1 ts salt.
+
2 store syrlige epler
ca 4 ss brunt sukker
ca 1 ss kanel
Lag en grov rundstykkedeig, la den heve i 1 time.
Kjevle ut deigen til den er tynn avlang.
Riv eplene grovt og fordel de utover deigen.
Strø på sukker og kanel.
Rull sammen og del opp i skiver,
som legges på bakepapirkledd stekebrett.
Hev snurrene i ca 30 minutt.
Stekes midt i ovnen på 200 g til de er gyldne ca 15 minutt.
Avkjøl eplesnurrene på rist.
Lag tykk melisglasur av vann og melis.
Ha litt over like før servering.
Skal eplesnurrene fryses, må de fryses uten glasur.
Denne varianten vil eg prøva neste gong!
Siri ☺