Brunsviger:
2,5 dl vann (ca 40 grader)
1 egg
50 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
450 g hvetemel
50 g gjær
50 g smeltet smør
+
topp:
125 g brunt farin
125 g smør
3 ss sirup
1 ts kanel
3 ss ekstra brunt farin
for å strø på toppen
Bland gjær og vann så det blir helt oppløst.
Ha i smør, sukker, egg, kardemomme og salt.
Elt det godt sammen,
og sett det til heving i 30 minutter.
Ha smør, brunt farin,
kanel og sirup i en kasserolle.
Kok det opp mens du rører i ca 5 minutter.
Det skal bli som en sirup.
Legg deigen i en bakepapirkledd form.
størrelse 1/2 langpanne.
Lag hull men fingrene i deigen,
som om du lager focatccia.
Hell og fordel sirupen over deigen.
Strø på brunt farin.
La det heve i ca 50 minutter.
Stek kaken
midt i forvarmet ovn, 200 g i ca 20 minutter.
Avkjøl kaken på rist.
Vent til kaken er lunken før du skjærer i den.
Brunsviger smaker best nystekt,
og den er fin og fryse.
Tilbakelinking Karamellkaken danskene ikke kan leve uten | SOL
Mmm, denne så god ut og er herved lagret til utprøving. 🙂