Ananaskake i porsjonsstykker med krem:
4 egg
6 dl sukker
300 g smeltet avkjølt smør eller margarin
3 dl melk
9 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 hel ananas
+
3 dl fløte
ananasbiter, litt bær
og spiselige blomster
eller annen pynt
+ 20 papirformer
Pisk sammen egg og sukker.
Rør i melk og det avkjølte smøret.
Sikt i mel og bakepulver
og rør lett sammen.
Rens ananasen, ta ut kjernen og del den i biter.
Hell røra i en bakepapirkledd langpanne.
Ta av ca 20 av bitene til pynt.
Legg resten av ananasbitene over kakedeigen.
Stek kanen nederst i forvarmet ovn, 180 grader
i 20- 25 minutter,
sjekk med en bakepinne om den er stekt.
Avkjøl kaken helt.
Del kaken i 20 biter.
Legg hvert stykke i en papirform.
Du kan bruke store muffinsformer.
Pisk krem av fløten,
og ha den i en kakepose med stjernetipp.
Sprøyt en liten rose på hvert stykke.
Pynt med ananasbiter, blåbær og som her agurkurt, mynteblad og litt dillblomster.
Selve ananaskaken holder seg fint i flere dager og kan fryses.
Skal den pyntes med krem og pynt, bør det gjøres samme dag den skal spises.
Lekkert 🙂
Takk! 🙂
Den så nydelig ut! 🙂
Men kan man bruke ananas på boks? Vet det er mye friskere og herligere med fersk, men det er litt vanskelig å få tak i det her jeg bor….
Håper du får en fantastisk helg 🙂
Ja, du kan selvfølgelig bruke ananas fra boks. 🙂
Ha en fin dag! 🙂