Urtesmør smaker godt til kjøtt, fisk og vegetarretter.
Urtesmør:
500 g smør romtemperert
1/2 chili
1 lime saft og skall
2 ts fingersalt
6-8 ss hakkede urter som
ringblomst, oregano, timian,
basilikum, kjørvel, løpstikke,
dill, gressløk, persille osv.
Bruk gjerne utreblomster.
Ha det myke smøret i en bolle
Rasp av det grønne skallet på en vasket lime, og press ut saften.
Hakk en halv chili i små biter.
Ha limesaft, skall og chili i smøret.
Hakk urter og riv av blomstene, og ha det og saltet i.
Rør godt sammen og legg smøret,
og et matpapir som vist over.
Rull det sammen og legg det kjørlig i minst 2 timer.
Del det i skiver.
Oppbevar smøret kaldt i tett pose eller boks.
Skal det oppbevares lenge… kan du putte det i fryseren.(ca 1 mnd)
Smøret smaker godt på stekt kjøtt, stekt fisk eller stekte grønsaker.
Prøv å smør det på en fersk baguett, det smaker nydelig.
Utrolig lekkert 🙂