Seikaker med dill, rødløk og eplegulrotsalat


 Hjemmelaget seikaker med dill! 🙂
Griller du de ute, slipper du at hele huset lukter stekt fisk!

 Seikaker med dill:
3-4 porsjoner
500 g skinn og bein fri seifilet
1 ts salt
1 ss potetmel
1 egg
1 dl melk
1/2 løk (vist du vil)
2 dl hakket fersk dill
*
Tilbehør:
Stekt rødløk
eplegulrotsalat
potet
 Kjør seifilet og salt i en foodprosessor.
tilsett potetmel, egg og eventuelt løk.
Spe med melken litt og litt.
Ha til sist i dillen og kjør maskinen til alt er godt blandet.
Stek seikakene på vanlig stekepanne inne,  eller på grill ute.
*
 Skal du steke fiskekakene på grillen ute:
Smør en aluminiumsfolie med smør,
legg den på en fjøl, 
form store fiskekake med hendene.
Legg fiskekakene på folien.
 Varm opp grillen og  legg folien med fiskekakene på.
Sett på lokket.
 Stek fiskekakene på begge sider,
 til de er blitt gyldne og gjennomstekte.
 Det tar ca 15 minutter.
Stekt rødløk:
2 store rødløk
2 ss smør
1 ts brunt sukker 
Stek rødløk i ei panne med godt smør,
 til den er myk og blank.
Eplegulrotsalat:
Rasp 2 gulrøtter og et eple
med en rasp, eller som her en mandolin.
rør inn 2-3 ss rømme.
Smak til med litt salt og litt sitronsaft.
 Pynt med dillblomster, vist du har.
Server seikakene med rødløken, 
eplegulrotsalaten og kokt potet vist du vil ha det.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.