Sommerlig gele:
2 pakker bringebærgele
6 dl vann
ca 2 l bær og frukt fersk
(jordbær, bringebær, blåbær og mango)
3 dl frosne bær (vist du vil )
en 2 l form
Kok opp 6 dl vann og bland i gelepulveret.
sett det til avkjøling.
Del opp jordbær og mango eller annen frukt og bær
(ikke kiwi og ananas da stivner ikke geleen så fint)
Bland frukten lett og legg den i formen.
Ha de frosne bringebærene i gelen så stivner den raskere.
Hell geleen i forma så alle bærene blir dekket.
Sett den til avkjøling kaldt i minst 5 timer.
Når geleen skal serveres,
løsnes den forsiktig med en kniv langs kanten.
Dypp så formen raskt i varmt vann,
og hvelv den på et serveringsfat.
***
Server den helst samme dag!
Vaniljesaus eller krem passer godt til.