Min beste frokostblanding:
100 g hasselnøtter
100 g mandler
100 g solsikkefrø
100 g gresskarfrø
100 g linfrø (gjerne knuste)
100 g tørket aprikos
100 g tørket tranebær
150 g kokos
en kopp tørket bringebær
350 g glutenfri havregryn
100 g smeltet smør
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts flaksalt
Sukrin gold og stevia, etter behov
*
*
jeg brukte 2 ss sukrin gold og 1 ss stevia
Del opp aprikosen i biter,
bland den med tranebær, kokos og bringebær.
Ha nøtter og frø i en langpanne,
stek det i 10 minutter i 200 grader.
Avkjøl og bland det med frukt blandingen.
Rør sammen smeltet smør, sukrin, stevia og krydder.
Bland det med havregrynene.
Stek det midt i forvarmet ovn 200 g,
først i 15 minutter, rør i blandingen, og så i 15 minutter til.
Havregrynene skal være gyldne.
Avkjøl havregrynene og bland det med resten.
Ha i saltet og rør alt lett sammen.
Oppbevar frokostblandingen i tett boks.
Frokostlandingen smaker kjempegodt på yoghurt.