Kyllinggryte og blomkålris:
to personer
2 kyllingfileter
200 g ferske champinjonger
1 appelsin
1 rød paprika
litt fenikkel
1 løk
1/2 chili
2 fedd hvitløk
1 ts raspet ingefær
smør, salt og pepper
*
Blomkålris:
1 liten blomkål
1 dl fløte
50 g smør
salt og grovmalt pepper
*
Gressløk
Del blomkålen i buketter og ha den i en kasserolle.
Ha over vann så det dekker.
Sett de på kok.
*
Hakk chili og hvitløk, og rasp ingefæren.
Del opp sopp, løk, fenikkel og paprika i biter.
Rasp skallet av 1/2 appelsin.
Del opp kyllingen i biter på en annen fjøl.
Smelt smør i en stekepanne og ha i chili, hvitløk og ingefær.
Stek det i et par minutter, rør hele tiden.
Ha i løk, sopp, fenikkel og paprika.
Stek det i ca 5 minutter.
Ha å i kyllingen og stek i ca 5 minutter til kyllingbitene, rør ofte.
ha i appelsinskallet og saften fra 1 appelsin.
La det småkoke på lav varme til kyllingen er ferdig kokt.
Det kommer litt an på hvor store kyllingbitene er.
Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av blomkålen når den er kokt.
Hell i fløten og ha i smøret.
Mos den med en stavmikser eller en stapper.
Smak til med salt og pepper.
Stø gjerne gressløk over.